Et kig i køleskabet
Som jeg nævnte i mit sidste indlæg, kan jeg sagtens mærke og se på min krop, at den ikke er vant til at håndtere alt det “junk” jeg har puttet i munden hen over sommeren og de sidste uger. Dog har jeg VIRKELIG nydt ferien og ikke mindst at sige ja til hvad der passer mig, men samtidig glæder jeg mig ekstremt til at komme “back on track” og til at komme ind i mine gamle “sunde” vaner. Én del af forklaringen på sommerens små udskejelser, er bl.a. at jeg har ekstremt svært ved at sige NEJ hvis jeg først har sagt JA til andet (med andre ord har jeg somme tider en rygrad som en regnorm når det kommer til at modstå søde sager)!
Generelt tror jeg de fleste vil have svært ved at spise sundt, hvis der er en masse usunde fødevarer i hjemmet, og netop derfor er det nok også først RIGTIG lykkes min mor og jeg at spise sundt, da vi begge begyndte at skippe slik, chokolade, is, chips, frugtyoughurt mm. og i stedet anskaffede os nogle lignende “sunde erstatninger” som fx. mandler, mørk chokolade (sukkerfrit), skyr, frugt, grove grøntsager…
Jeg tænkte, at det sikkert ville være meget sjovt for jer læsere at se hvad jeg selv har i køleskabet for tiden (måske pt nærmere hvad der ikke er 😉 ) og bruge det som inspiration til jeres egne indkøb. Personligt er det i hvert fald KLART lettest for mig, hvis jeg fuldstændig fjerner alle de usunde varer (eller i det mindste køber et godt alternativ).
Det finder du oftest i mine skabe og køleskab:
– En stor bøtte skyr/græsk youghurt
– frugt (æbler, ferskener, banan, vindruer)
– grøntsager (gulerødder, kål, salat, tomater)
– Æg
– Grøn the
– Peanutbutter + evt. sukkerfri nutella
Nødder, frø og tørrede bær:
– chia-frø, hørfrø, mandler, valnødder, goji-bær, morbær, tranebær
– Minimælk/skummetmælk
– citron/lime til at pifte mad/vand op
– En stor kande med koldt vand
– Sukkerfri lakridser (Läkerol eller Nellies dellie)
– Groft knækbrød
– kyllingepålæg
– Havregryn (grovvalsede)
– Mørk chokolade (70+)
– Gerne bær (frosne) hindbær og blåbær
– Frossen spinat
– Sukkerfri saftevand (FUN, ISIS)
Nedenstående morgenmåltid blev lavet af æg, spinat, græsk youghurt, frossen ananas, ærter, hjemmelavet sukkerfri marmelade, rugbrød, chia-frø og hyldeblomstsaft. Hvis man altid har en række sunde basisfødevarer i skabene og køleskabet, kan man altså nemt komme den søde tand på forkant og sikre sig et lækkert morgenmåltid, der ikke tager en krig at forberede…
I dag står den på en rask løbetur for mit vedkommende, da jeg har haft rigtig travlt den sidste uge og derfor ikke har fået trænet som planlagt op mod mit halvmarathon (hovsa), så jeg kan mærke at jeg trænger til at give den gas i mine pink løbesko :b Er der nogle af jer der også har fået blod på tanden efter et halvmarathon her i september?
Ingen kommentarer endnu