Klar, parat - FEMINA LØB START

Dove – campaign for real beauty

dove

Dove har for nyligt lavet en ny reklame i deres kampagne “real beauty”.
Jeg synes reklamen var ekstremt inspirerende og helt klart tankevækkende. I finder videoen her. Kort sagt er det kvinder der bliver bedt om detaljeret at beskrive deres udseende for en kunstner der sidder skjult bag et forhæng. Kunstneren kan kun høre deres beskrivelser, og har ikke set kvinderne. Efterfølgende bliver en kvinderne indbyrdes bedt om detaljeret at beskrive hinanden. Da kvinderne bliver præsenteret for de to tegninger, er der en ENORM forskel på deres egen gengivelse af dem selv og kvindernes indbyrdes beskrivelser af hinanden, der er langt smukkere. Jeg synes temaet er ekstremt relevant for vores samfund – og især os kvinder, der ofte er ekstremt selvkritiske.

 

Det hele handler om vores selvopfattelse

Det hele handler om vores selvopfattelse

 

 

greygeorgeousFor mig er selvværd en kæmpe stor del af at leve det sunde liv. Vi går meget op i at se godt ud, købe lækkert tøj, spise sundt (korrekt), motionere og følge de seneste anbefalinger. Men samtidig er vi også ekstremt hårde ved os selv, og sammenligner os (ultra) meget med hinanden.
Når jeg har dårlige dage og har lyst til at ændre på dele af mit udseende, giver det et kæmpe dyk i min selvtillid. Så vil jeg højst sandsynligt fremhæve flere af de ting jeg er utilfreds med, frem for at fokusere på nogle af de ting jeg egentlig værdsætter ved min krop som fx stærke arme, god kondition osv.
Jeg har egentlig altid tænkt, at det alt sammen var noget der kom med alderen, men en reklame som denne, er vel også et tegn på, at problemet ikke er aldersbestemt, men en general kritisk selvopfattelse blandt kvinder. En smule skræmmende hvis i spørger mig 🙂

Hvordan vil du beskrive dit ydre, hvis du skulle gøre det detaljeret til en der ikke kunne se dig? Spørgsmålet er egentlig lidt tankevækkende og jeg tror helt klart vi kvinder bør “øve os” i at rose os selv, og vel også hinanden 🙂

Så afsluttende må opfordringen vel lyde noget så enkelt som: “elsk dig selv kvinde”

– Karoline

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar, parat - FEMINA LØB START