Dagens kettle-WOD

Nemt sommermåltid

Efter jeg er kommet hjem fra Sportshotellet i Rebild bakker, har jeg haft travlt med alle de huslige pligter der pludselig følger med når man flytter hjemmefra, jobstart som piccoline, en tur i min kærestes sommerhus i Kulhuse og selvfølgelig at nyde det fantastiske sommervejr herinde på Bryggen og i resten af det skønne København.
I fredags havde jeg min kæreste på besøg til en hyggelig eftermiddag/aften i sommersolen ved Havnebadet. Jeg havde i løbet af dagen (og de seneste par dage) set et par opskrifter med bagte ferskener som dessert og derudover fik jeg den læææækreste hovedret på Sportshotellet i Rebild med friske bagte gulerødder i en lækker marinade, som jeg har tænkt på at lave lige siden.

Bagte gulerødder i marinade

– Et bundt friske gulerødder
– Citron
– Honning (flydende) (1-2 spsk.)
– Soya (1 spsk.)
– Olie (ca. 2 spsk.)
– Saften fra en appelsin
– Salt og peber

Tænd ovnen på ca. 200 grader varmluft. Skær toppen og stilken af gulerødderne og rens dem under vandhanen. Lav en marinade af: saften fra en appelsin, olie, soya, lidt citron og honning. Læg gulerødderne på en bageplade og hæld marinaden over. Sæt det i ovnen i ca. 45 minutter og sørg for at gulerødderne er godt gennembagte. Drys evt. med lidt salt og peber.

 

DSC_0067 DSC_0069

 

Bagte ferskener:
– 2 ferskener
– Flødeskum (vælg gerne skyr som sundere alternativ)
– 1 spsk. lakridspulver, fås i helskekostforretninger
– Hindbær (1 lille kop)
– 1 æble
– 1 appelsin
– vaniljesukker
– 10 mandler

Halver de to ferskener, fjern stenene og læg de 4 stykker fersken på en bageplade (evt. sammen med gulerødderne som jeg gjorde). Lad dem bage i ca. 1/2 time ved 180-200 grader. Lad dem køle af et par minutter før du topper ferskenen med en klat flødeskum/skyr som blandes op med 1 spsk. lakridspulver. Kan du ikke lide lakridspulver kan du evt. toppe med lidt kanel eller vaniljesukker.
Hindbærkompotten laves på et lille opkog af hindbær, vaniljesukker, et æble i mindre stykker og saften fra en appelsin. Tilsæt en smule vand og lad det stå i 10-15 minutter ved jævn varme. Si saften fra i et glas (jeg drak den som en skøn saft/thé) og lad kompotten køle en smule af inden du placerer den sammen med dine ferskener. Top med lidt mandler der giver det en “sprød” kant.

 

 

DSC_0080 DSC_0085

I den kommende periode vil jeg virkelig bestræbe mig på at komme “back on track”, for endnu engang har sommerens mange fristelser fået mig ud af mine hidtil velfungerende sunde vaner. Jeg kan virkelig mærke det på min krop når jeg spiser “anderledes” og ikke følger min krops behov, men derimod bare følger mit hjertes behov (der uheldigvis elsker is og søde sager) hvilket har gjort mig ekstremt oppustet og energiforladt den seneste periode. Jeg mener bestemt ikke at man skal nægte sig selv de søde sager hvis man VIRKELIG craver dem og føler at det gør noget godt for ens indre, men lige for tiden kan jeg mærke at jeg har brug for at komme tilbage på sporet, så jeg ikke konstant ligner en gravid pige på 19 år :-p

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens kettle-WOD