Paleo-style-boller

Drik det ukrudt!

Lige for tiden er vores have FYLDT med fantastiske blomster i alverdens farver og jeg ved min mor bruger laaang tid på at holde haven fin! Dog har jeg ligeså tit hørt hende tale om alt den skvalderkål og andet ukrudt som fx brændenælder, som hun er nødt til at luge ud i – for normalt forbinder vi jo ikke ukrudt med noget nyttigt 🙂

Så da jeg læste på nettet om “ukrudtsjuice” blev jeg rigtig begejstret. Først og fremmest fordi jeg ved vi har en MASSE ukrudt, men bestemt også fordi mine forældre ofte klager over, hvor utrolig dyrt det er at købe ind til alle mine juices. (HOVSA – men hvad gør man ikke for at være sund)

brændnæ

Skvalderkål og brændenælder

jmaschine

Fordele ved skvalderkål


– Rig på vitaminer og mineraler
– Indeholder bl.a. kalium, b1, b2, b6 og c-vitamin
– Indeholder sygdomsbekæmpende stoffer (styrker immunforsvaret)
– Hvis du ligesom jeg har adgang til en masse ukrudt er det jo “gratis sundhed” så hvorfor ikke give det et forsøg 😉

Derudover har planten en mild måske lidt krydret smag som faktisk smager rigtig fint sammen med æbler – eller andre frugter der tilføjer juicen lidt sødme.

Opskriften på min juice var følgende:

– Bladene fra ca. 10 brændenælder
– Et ordentligt bundt skvalderkål
– 4 æbler
– 3 cm ingefær
– 3 pærer

 

Personligt er jeg blevet HELT vildt med juicing og vil nok lige skrive lidt mere om fordelene ved hjemmelavede juicer samt uploade et par af mine mange juices i den nærmeste fremtid :-p pt er der dog UTROLIG travlt med de sidste to eksaminer og min flytning til Islandsbrygge om kun 2 uger! Hold op hvor jeg glæder mig.

– PS jeg holder stadig min “intermittent fasting-kur” og har allerede tabt mig 1,5 kg., så det er helt sikkert en succes so far.

greenjuice

Lækker forfriskende juice

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paleo-style-boller