Off-road MTB, hill-run og boksetræning

Dagens kettle-WOD

I læsere skal da ikke snydes for det fantastiske syn min familie mødte imorges, da de fra altanen nød mig og resten af de deltagende på “Kettle-cross”-holdet der gav den max gas her til morgen.
Jeg havde egentlig været en del i tvivl om hvorvidt jeg ville deltage på holdet eller ej efter gårsdagens hårde program: 13 km morgenløb, et boksehold, et yoga/pilateshold og 5 km. gåtur i bakkerne herude, men når jeg begynder at tvivle prøver jeg også at tænke på følelsen EFTER en træning og hvor glad og tilfreds jeg altid er med mig selv. Helt ærligt tror jeg det er yderst sjældent at man finder nogen der vil sige at de fortryder at de tog til en træning eller tog på en løbetur, og mens jeg sidder her i sofaen med fødderne oppe er jeg da også ret tilfreds.

DSC_0410_2

Vi lavede en såkaldt WOD hvilket betyder Work Out of the Day og er betegnelsen for et program i Cross fit. Cross fit er blevet “det nye sort” inden for fitness-verdenen og man finder snart ikke et fitness center der ikke byder på den ene eller anden form for Cross fit.
Træning med kettle bells er en del af Cross fit og er et ekstremt effektivt træningsredskab til hele kroppen. De almindelige “kettle swings” er fx gode for hele coren (mavemuskler og lend) og er fx gode hvis man, som jeg selv, løber lange ture og derfor har brug for en stærk ryg og mave. Hvis du ikke allerede har eksperimenteret med kettle-bells synes jeg helt sikkert du burde skaffe dig én eller afprøve det i dit nærmeste fitness-center. På den officielle crossfit-hjemmeside som du finder her er der også ideer til øvelser med kettlebells.

Kettle-cross program:
– Opvarmning af led (svingøvelser, hop og lidt boksning i luften)
– Introduktion til kettle bells
– Kettle bell sit up
– Kettle swing (two hands)
– One hand kettle swing
– Get up
– WOD (1 min. ved hver station af de ovenstående 4 øvelser)


DSC_0435_2DSC_0411

DSC_0444 DSC_0404Træningen var VIRKELIG effektiv og jeg kan virkelig mærke at jeg har brugt mange muskelgrupper under den simple WOD. Hvis man kan lide at træne hjemme eller ikke har et medlemskab i et fitness-center, er en Kettle bell virkelig også en god investering, da den kan bruges på et utal af forskellige måder og er let at gemme af vejen efter din WOD. Desuden kan du på bare 10 minutter nå at køre et helt okay program igennem, så der er ingen tidsmæssige undskyldninger.

Om en times tid har min tvilling, far og jeg reserveret mountainbikes og våddragter og så er det planen at vi skal ud og svømme i en stor sø et stykke fra hvor vi bor, så der er ikke lang tid til restitution før det går løs igen. Camilla, træneren på Kette-cross har allerede overtalt mig til også at deltage på hendes cirkeltræningsprogram senere … PYHA jeg elsker det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Off-road MTB, hill-run og boksetræning