Good to know from "Mens health"

Do something you have never done – and go where you have never gone

8 uger! Ja, jeg fik sørme et chok da min far på vores løbetur igår fortalte mig at der i morgen er præcis 8 uger, 2 måneder, til jeg har lovet mig selv og ytret til ALLE jeg kender, at jeg har i sinde at løbe et halvmarathon. SHIT!!!

speedyweightloss

Jeg talte i telefon med min kæreste her til aften der mindede mig om, at fitness-bladet “Men’s health”, som jeg skrev et blogindlæg om forleden, rent faktisk skrev en artikel om et 8-ugers halvmarathon løbeprogram i det sidste nummer vi købte (Thank God – som sendt fra himlen)…. Efter at have tjekket programmet ser det faktisk meget interessant ud, dog indeholder det kun 2 ugentlige løbeture, hvilket er liiiiige i underkanten da jeg egentlig bedst kan lide at komme ud 4-5 gange om ugen. Derfor besluttede jeg mig hurtigt for at lave mit eget træningsprogram for de næste 4 uger, hvorefter jeg vil se om optrapningen fungerer fint og dermed kan fortsætte ligeledes de sidste 4 uger.

program

Programvalg:
Det skal lige siges at jeg altså ingen “faglig” baggrund har ift. at lægge træningsprogrammer, udover idræt på B-niveau i gymnasiet og en enorm passion for træning generelt. Jeg har derfor opbygget mit program på baggrund af “min sunde fornuft” og de erfaringer jeg hidtil har gjort mig inden for løb, og hvad der virker optimalt for mig og mange andre langdistanceløbere.

Det er utrolig vigtigt ikke “blot” at løbe, da styrketræningen og træning af dine led er mindst ligeså vigtigt! Derfor har jeg lagt coretræning ind flere gange om ugen, da dette sørger for at jeg har en stærk mave og ryg der kan holde mig oppe, på de længere distancer. Træning af led kan fx være vha. et vippebræt, et elastikbånd eller evt. et trappetrin hvor du på én fod vipper forsigtigt op og ned og træner ankelledet.
Derudover er det yderst vigtigt med den rette restitution og at jeg ikke øger distancerne alt for hurtigt. Da jeg for kort tid siden tog en løbetest i Marathonsport på Østerbro, blev jeg rådet til maksimalt at øge mine distancer med 10 % om ugen. Jeg øger derfor mine distancer med 1 km om ugen da jeg pt løber omkring 10-12 km. De dage hvor jeg vil restituere kan jeg enten slappe helt af, eller træne “LISS” (Low intensity steady state).
Jeg har yderligere valgt at lægge nogle intervaltræningspas ind, da disse pas er korte men yderst effektive og hurtigt vil presse det vi kalder for den aerobe effekt (mit kondital).

 

brunmave

Det er noget af en personlig udfordring jeg har kastet mig ud i, men jeg har VIRKELIG lyst til at gennemføre dette og udfordre min krop og ikke mindst mine mentale grænser – og måske komme ud af min “comfortzone”. Tror det er den vildeste følelse at løbe over målstregen og vide at man har overvundet SIG SELV. Jeg er virkelig en af dem der tror på at et “rigtigt” og stærkt mindset kan få dig hvor end du vil i livet :-)! Er der andre af jer løbetosser der også vil løbe Copenhagen halvmarathon d. 15 september? Det kunne være for FEDT at høre hvordan I træner!

Jeg sad netop på facebook og tjekkede min startside da jeg så min tidligere basketballcoach Jim Kelly, kommentere et billede hvorpå der stod: ‘when your legs can’t run anymore, run with your heart’
Jim skrev følgende til billedet: we all have to find a way to control that little voice that says “you cant do this”
Hvilket er præcis hvad jeg ønsker at opnå med dette løb!!!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Good to know from "Mens health"