Abemad og blå huer

Projekt: intermittent fasting

Først og fremmest; JEG ER FLYTTET TIL BRYGGEEEEEN.
Sikke tiden går stærkt og nu er det allerede min 2. nat herinde i det dejlige København. Jeg er allerede helt vild med lejligheden, beliggenheden ud til havnebadet, de mange butikker omkring os (især sushiforretningen under vores lejlighed) og ikke mindst mit fiiiiiine værelse som i ser taget med panorama-funktionen på min iphone.

room

Nå tilbage til det indlægget egentlig skal handle om: mit projekt med intermittent fasting.
Det var min søde veninde Michelle, der for knap en måned siden introducerede os veninder for hendes nyeste projekt IF. Efter blot én uge havde hun fået mere energi, en flottere hud og havde generelt ikke lidt nogen afsavn. Jeg startede straks mit eget forsøg med konceptet efter at have researchet en smule om konceptet og fordelene.

bær

Korte facts om IF:

  • IF går som navnet antyder ud på at faste i et specifikt antal timer i døgnet
  • Du har eksempelvis et spisevindue på 8 timer, og faster i de resterende 16 timer af døgnet.
  • Det interessante ved IF er at det bryder med den normale idé om at spise 5-6 gange om dagen og ca. hver 3. time.
  • Fordelene ved IF er bl.a.: du booster kroppens forbrænding og tvinger kroppen til at tage fra dine fedtdepoter under fasten.
  • Du spiser automatisk mindre end normalt hvis du begrænser dit spisevindue til 8 timer dagligt
  • Du behøver ikke tælle kalorier i samme omfang som normalt, og kan dermed lettere tillade dig at “synde” og spise hvad du har lyst til
  • IF spisevinduet bør lægges i samme tidsrum hver dag, jeg har fx lagt det fra 12-20 hvilket betyder at jeg ikke spiser morgenmad og heller ikke spiser efter aftensmåltidet
  • Øget insulin-følsomhed – hvilket betyder nedsat risiko for udvikling af type-2-diabetes

Hvad der personligt tiltaler mig ved Intermittent Fasting er, at man “kontrollerer” sine spiseintervaller og giver kroppen tid til at fordøje maden. Det lyder jo logisk nok, at kroppen selvfølgelig ikke skal have mad DØGNET RUNDT og at kroppen kan have godt af en pause til at tage på fedtdepoterne. Det er jo bestemt ikke noget vi dør – eller tager skade af!
Ofte spiser jeg uden egentlig at være rigtig sulten og så snart jeg mærker den mindste sult, har jeg altid en snack ved hånden. Det er næsten som om jeg har været bange for at være sulten og hele tiden sørger for at have mad inden for rækkevidde, men det har helt sikkert ændret sig i løbet af mit eksperiment med IF 😉 Derudover glæder jeg mig endnu mere til at spise mine få men til gengæld store måltider ca. 3 gange dagligt.

Da jeg startede IF var jeg mest skeptisk i forhold til min morgentræning, hvor mit spiseinterval fra 12-20 jo betød, at jeg skulle træne på tom mave. Egentlig synes jeg ikke jeg har manglet energi, men derimod har jeg haft nemmere ved at blive svimmel under træning hvilket selvfølgelig har været rigtig frustrerende. Dog har jeg forsøgt at eksperimentere med LISS-træning (Lov intensity steady state) i den periode, hvilket har fungeret fint.

Jeg tror faktisk jeg kan vænne mig til konceptet og at det er noget jeg vil fortsætte med fremover! DOG må jeg vidst hellere være ærlig og indrømme at studenterugen ikke heeeelt passede sammen med IF , så der overholdte jeg ikke principperne.
Jeg har tabt mig ca. 2 kg. i løbet af perioden, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med :-)! Nu er der kun 2 dage til jeg rejser til Tyrkiet med min skønne kæreste, så dér må jeg muligvis også justere lidt i mine spiseintervaller, men hey man skal vel også nyde sin ferie og give plads til engang imellem at glemme alt om spiseperioder, kalorietælling og dårlig samvittighed? For mig er det også en del af at leve “Det sunde liv”, og jeg glæææder mig til lækre drinks, lækker mad og en lækker kæreste…. 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abemad og blå huer