Sommersalat på 5 minutter

OIAJ – havregryn over natten

-Har i hørt om “Overnight Oats in a jar”? Jeg afprøvede det for første gang for et par måneder siden da jeg så flere amerikanske instagrammere skrive om hvor LÆKKER og nem en morgenmad det var. Jeg blev selv ret overrasket over hvor lækkert det smagte og besluttede igår at jeg ville lave en ny og lækker version af OIAJ.

 oiaj

How to:

– ca. 1 dl. havregryn
– isis saft 1 dl. ca
– mælk 1,5 dl. ca
– 10 mandler
– 2 spsk. kokosmel
– gojibær
– 1 spsk. peanutbutter
– chiafrø 2 spsk.
– Frosne bær 1-2 håndfulde
– Skyr 3 spsk.

Havregryn, saft, mælk, mandler, peanutbutter, gojibær og chiafrø blandes i et stort glas – fx et gammelt syltetøjsglas. Det sættes i køleskabet natten over og næste morgen tilføjes skyr og fråsne bær. Voila en læææækker og virkelig nem morgenmad er serveret.

DSC_0051

DSC_0054

DSC_0059

Jeg synes helt klart i bør prøve OIAJ hvis i ikke allerede har eksperimenteret med dette! Der er mange gode fordele ved havregryn! Nogle af fordelene er bl.a.:
havregryn sænker kolesteroltallet, det stabiliserer blodsukkeret hvilket betyder, at man er mættere i længere tid, det sænker risikoen for visse typer kræft (havregryn har højt fiberindhold som sænker østrogenniveauet der forebygger kræft), havregryn reducerer blodtrykket, det forbedrer ens forbrænding og ydeevne under træning (hvis man spiser det ca. 1 1/2 time før træning), og det hjælper dig med at tabe dig og har et højt indhold af vitaminer, mineraler og proteiner osv…. SÅ det er bare igang med at eksperimentere og finde en variant du synes om.

JUHU nu er der i øvrigt kun 3 dage til jeg kan sætte huen på  hovedet og jeg kan ærlig talt slet ikke vente. Er ved at blive kvalt i mine 11 historiebøger der tager alt min tid…. Klokken er 13.30 og jeg havde egentlig sat uret til kl 8 for at løbe, men her sidder jeg endnu og knokler med 2. verdenskrig og nå ja – blogger om lidt lækker morgenmad 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat på 5 minutter