Paleo-style-boller
I kender sikkert til “trenden” stenalderkost/paleo, hvor alt stivelse undgås (mel, kartofler, brød, pasta …). Jeg fik selv bogen “Stenalderkost” af Tomas Rhode af min kæreste i julegave, men må ærligt sige at jeg er en smule skuffet over selve bogen og de lidt krævende opskrifter der umiddelbart kræver dyre råvarer og lang tids forberedelse.
På trods af bogen er jeg dog stadig inspireret af konceptet og synes grundlæggende det er nogle fornuftige principper som man i hvert fald godt kan have i baghovedet i hverdagen. Både min mor og jeg prøver at undgå for meget stivelse og spiser sjældent hverken brød, pasta eller kartofler. Vi har begge oplevet et pænt vægttab og er sjældent oppustede som vi ofte tidligere har følt os 🙂
Så da jeg igår aftes så en spændende opskrift på “paleo-boller” på instagrambrugeren @Anneiholm gik der ikke længere end morgenen efter før jeg var i fuld gang med min egen version af disse:
Opskrift på Paleoboller:
– 100 g. græskarkerner
– 100 g. hørfrø
– 100 g. sesamkerner
– 1 håndfuld valnøddekerner
– 50 g. chia frø (kan udelades)
– 5 gulerødder
– 4 æg
– 1 tsk. salt
– 1 tsk. kanel
– Evt. revet squash
– 1/2 dec. olie
Ovnen forvarmes på 180 graders varmluft. Gulerødderne (squash) rives på et rivejern og blandes sammen med alle de resterende ingredienser. OBS jeg glemte selv følgende trin, men pisk evt. æggene først til en luftig masse. Derefter blendes blandingen helst vha. en stavblender, før bollerne formes. Jeg fik 9 boller ud af min portion 😉 Pynt med lidt frø (græskarkerner, hørfrø, chiafrø …)
Bollerne skal bages i ca. 30-45 minutter, så hold øje med bollerne undervejs.
Bollerne endte med at blive VIIIIIIIRKELIG lækre, og det tog virkelig kort tid at forberede. Jeg og mine forældre spiste bollen med nutella/hasselnøddesmør i en sund version uden sukker men sødet med stevia – MUMS 😀
Ingen kommentarer endnu