OIAJ - havregryn over natten

Juicing

Jeg ved egentlig ikke helt hvor jeg fik interessen fra? Måske var det på Instagram? Joe&thejuice? Eller måske var det bare min generelle interesse for alt hvad der starter med “sund” og slutter på “hed”. I hvert fald var mit største (materielle) ønske på julegavelisten en juicemaskine(!!!)

Siden jeg har fået juicemaskinen er jeg blevet (endnu mere) ellevild med juicing-konceptet og nøj hvor blev jeg glad da jeg opdagede at Joe&thejuice rent faktisk fik svært ved at konkurrere med nogle af mine egne juices – ja i hvert fald hvis man spørger mig selv ;-p

Fordele ved hjemme- juicing:

  • Det kan være svært at få rigeligt mængder af især grøntsager i løbet af dagen, hvilket er langt lettere med en juicer, da man HURTIGT kan drikke en hel pose gulerødder. 1 stk. frugt/grønt svarer til ca. 150 ml. juice
  • Juice indeholder ligesom grøntsager/frugt en masse vigtige vitaminer og mineraler, samtidig med at den virkelig kan være med til at slukke selv den største sukkertrang.
  • Der findes juicer mod stort set ALT: tømmermænd, oppustethed, træthed, forkølelse, immunsystem osv. så prøv dig endelig frem og find de grøntsager/frugter der virker for dig.
  • Medmindre du køber en friskpresset juice på en juicebar o.l. vil juice fra supermarkedet altid miste en stor mængde vitaminer og mineraler da de ligger lagret i længere tid – og er tilsat konserveringsmidler
  • DET BLIVER EN SJOV VANE, at fremstille lækre og kreative juicer med nye grøntsager du aldrig kunne drømme om at drikke normalt – men hey, sammen med et æble bliver det måske “favorit-juicen”

Ulemper ved juicing:

  • Prisen er en ulempe hvis du ikke er villig til at vælge “sæson-varer” og ønsker specielle frugter/grøntsager
  • RENGØRING’en af juiceren kan tage lidt tid, da delene skal vaskes enkeltvis – dog kan flere af disse sagtens vaskes i opvaskeren
juiceananas

Juice m.: ananas, ingefær, æble

wjuice

juice m.: vandmelon, ingefær og æble

IMG_9177

juice m.: selleri, agurk, spinat og ingefær

greenju

juice m.: skvalderkål, brændenælder, æbler, pære og ingefær

IMG_6609

juice m.: gulerød, ingefær og æble

IMG_6523

juice m.: rødbede, ingefær, spinat, æble og gulerød

IMG_8424

juice m.: kiwi, selleri, ingefær, æble og hørfrø

Indtil videre har jeg ikke fået en juice jeg slet ikke har kunnet lide, selvom jeg har drukket lige fra broccoli og brændenælder til skvalderkål, rødbede og overmoden pære. Mange af de grøntsager jeg har valgt har været de såkaldte “superfoods” hvilket betyder at de har en høj ernæringsmæssig værdi (mange vitaminer, mineraler osv.).
Et par af disse SUPERFOODS er oplistet her:

  • Appelsiner: fyldt med A-, C-  og B6-vitaminer. Generelt siger man at citrusfrugter reducerer risikoen for tyktarmskræft, da de har et højt indhold af folinsyre.
  • Broccoli: fyldt med kræftbekæmpende stoffer, samt rig på A- og C-vitamin og folinsyre, der hjælper med at forebygge fosterskader og kalium der regulerer blodtrykket
  • Ingefær: hjælper på fordøjelse og blodomløb (drikkes bl.a. som et shot)
  • Rødbeder: fyldt med kalium, jern og folinsyre og virkelig god for blodomløb og arterier.
  • Spinat: grøntsager med mørkegrønne blade er fyldt med B-vitaminer der er vigtige for vores stofskifte og derudover indeholder spinat også mange proteiner sammenlignet med andre grøntsager (deraf Skipper Skræks enorme arme 😉 )
  • Æbler: fyldt med antioxidanter, C-vitaminer, der er vigtige for en sund hud og sænker kolesteroltallet. Æbler siges også at være kræftforebyggende grundet stoffet quercetin.

 

Personligt er jeg selv vild med juice der indeholder ananas, æbler og ingefær. Ananas og æbler er altid gode til at give en sød smag som står i kontrast til de ret kraftfulde grøntsager, der umiddelbart ikke smager specielt skønt alene. Derudover er ingefær blevet en af mine klare favoritter og jeg ELSKER de nævnte “ingefærshots” hvor ingefær presses med 1-2 æbler, gulerødder eller evt. jordbær?

Om lidt står den på hård styrketræning i mit fitness-center, men må indrømme, at jeg er helt færdig efter en 12-km god løbetur igår. Nøj hvor det kan mærkes i bentøjet her til morgen :b

Ha’ en dejlig dag venner

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OIAJ - havregryn over natten