I want ....

Motion – behøver altså ikke inkludere et fitnesscenter

foto-1

Lige for tiden er mit liv propfyldt med eksamenslæsning og yderligere har et par sygdomme ramt min familie (meget ubelejligt ;-/)
Tror mange har en tendens til at føle, at motion er noget man prioriterer når man har TID og overskud til det, men her er jeg temmelig uenig. Faktisk er motion et af de bedste værktøjer til at forebygge/behandle stress eller dårligt humør, og i kender vel også godt den fantastiske følelse efter en benhård omgang træning?
Til min seneste eksamen skrev jeg om konceptet “Motion på recept” til børn og unge, der netop har til formål at forebygge og bekæmpe overvægt og livsstilsrelaterede sygdomme i voksenalderen – men også alle de psykiske problemer som mange overvægtige døjer med.
Jeg er blevet SÅÅÅÅÅ inspireret af hele mit arbejde med projektet, og det har uden tvivl kun forstærket min egen lyst til at arbejde inden for sundhed/motion/ernæring i fremtiden!

En del af mit projekt handlede også om hvordan almindelig hverdagsmotion egentlig er noget af det aller bedste for vores krop (hvilket samtidig også er noget af det vi forsømmer aller mest med stigende transportmuligheder/rulletrapper/elevatorer osv…)
Hverdagsmotionen styrker nemlig det vi kalder den aerobe kapacitet hvilket betyder vores evne til at komme af med affaldsstoffer ude i vores celler. Når vi træner aerob kapacitet forbrænder vi ligeledes også fedt – og en bonus er også, at vi bliver knap så sultne som hvis vi dyrkede hård kondition der fik pulsen til at stige 🙂 Hverdagsmotionen er derfor RIGTIG nyttig og efter min opfattelse mindst ligeså vigtig som den “hårdere motion” vi ofte forbinder med “rigtig” fysisk aktivitet.

Her er et par ideer til hvordan vi kan få integreret fysisk træning i vores hverdag (uden at det skal koste sved i motionscenteret eller flere timers hårdt arbejde):

– Tag trappen frem for rulletrappe/elevator HVER gang det er muligt
– Stå af bussen ét-to stop før du normalt står af
– Tag cyklen med dig i toget og stå af ét stop før (eller optimalt cykel hele vejen 😉 )
– Afsæt 10 minutter 3 x i løbet af dagen til at lave hhv. mave, ryg og armøvelser (fx morgen, middag og aften)
– Tag en powerwalk imens du taler i telefon
– Lav maveøvelser/rygøvelser foran dit Tv (eller anden fysisk aktivitet hvor du normalt ville ligge på din flade)

– Lav 10 englehop HVER gang du åbner køleskabet
– oooosv.

Gør det til en konkurrence at opfylde så mange af de ovenstående “genveje” til hverdagsmotion i løbet af en dag som muligt – og konkurrer med dig selv – måske står du af bussen 3 stop før normalt inden længe :-D?

Til slut er endnu en collage af noget LÆKKERT neon-farvet fitnesstøj jeg ikke ville have noget imod at eje. Collagen er lavet af mig, og spørg endelig hvis i vil vide hvor tøjet er fra!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I want ....